ANKARA / KIZILCAHAMAM - Çeltikçi Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ( YUNUS EMRE )

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” başlattı.

İnsan denilen varlığı: "Ete kemiğe büründüm Yunus diye göründüm." diyerek en güzel şekilde özetleyen büyük halk şairi Yunus Emre'yi eserlerini inceleyerek andık.

Sen neye inanırsan hakikat o'dur diyen Yunus'un izinde hakikati aradık.

"Okumaktan mana ne/ Kişi Hakkı bilmektir/Çün okudun bilmezsin/Ha bir kuru emektir.” dizelerinde soluklandık.

"Bir kez gönül yıktın ise

Bu kıldığın namaz değil

Yetmiş iki millet dahi

Elin yüzün yumaz değil

Bir gönülü yaptın ise

Er eteğin tuttun ise

Bir kez hayır ettin ise

Binde bir ise az değil" dizelerini dimağlarımıza yazdık.

Çeltikçi Ortaokulu olarak Türkçe öğretmenimiz rehberliğinde "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Yunus Emre ile ilgili etkinlikler düzenlendi. Etkinliğimiz sayesinde öğrencilerimiz kalp kırmamanın ve kibirli olmamanın önemini, hoşgörü öğretmeni Yunus Emre'den öğrenmiş; insanlığı mutluluğa, huzura, başarıya kavuşturmanın yöntemini anlatan Yunus Emre felsefesini tanıma fırsatı bulmuştur.

11-12-202311-12-202311-12-202311-12-202311-12-2023rojede emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Gamze Demirezen'e ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yayın: 11.12.2023 - Güncelleme: 11.12.2023 15:36 - Görüntülenme: 78