ANKARA / KIZILCAHAMAM - Çeltikçi Ortaokulu

Ock

Öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim ve kalbiselim, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla yürütülen ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum ) Projesi kapsamında ortaokul kademesindeki öğrencilerimizle Ankara gezisi düzenledik. Gezi kapsamında Hacı Bayram Veli Cami ve Türbesi, I. Meclis, II. Meclis, Başkent Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve Beştepe Millet Camisini ziyaret ettik. Geziye desteklerinden ötürü Gençlik ve Spor Bakanlığına, Diyanet İşleri Başkanlığı personellerine, Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Arge temsilcisi Filiz Demirhan'a, Çeltikçi Cami İmam Hatibi  Hikmet Koç'a ve Çedes Projesi okul temsilcisi DKAB öğretmenimiz Ayşe AYDIN'a teşekkür ederiz.

Ock

Dede Korkut'un torunları anlatmaya devam ediyor. Hadi bakalım o zaman.

"SOY SOYLASIN, BOY BOYLASIN."

Sözlü edebiyatımızın mihenk taşı olan Dede Korkut'u, öğrencilerimiz hem canlandırdı hem de hikayelerini seslendirdi. Ayrıca hikayelerini anlatırken önemli bir anlatıcılık geleneği olan "meddahlık geleneğini" de sergilediler. Çocuklarımızı  ve emeği geçen Türkçe öğretmenimiz Gamze Demirezen'i tebrik ediyoruz.

Ara

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” başlattı.

Ekm

Kızılcahamamlı öğrenciler, HAVELSAN Mühendis Genç ekibiyle "Mars Barkan" aracı simülasyonu için kodlama etkinliğinde bir araya geldi.

Kızılcahamam Çeltikçi İlk ve Ortaokulu’nda HAVELSAN mühendislerinin katılımlarıyla, mühendis farkındalığını arttırmak amacıyla “Mühendis Çocuk Marsta, BARKAN” adlı robotik çocuk oyunu etkinliği düzenlendi. Proje çerçevesinde HAVELSAN mühendislerinin yapay zeka uygulamalarıyla yaptığı oyunla, öğrencilere robotlar kullandırılarak Mars’a gitme görevi yaptırıldı.

“HAVELSAN’nın teknolojileriyle tanışmanın mutluluğunu yaşadı”

Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihangir Cantürk, “Yapılan bu etkinlikte, TEKNOFEST’e gidemeyen çocuklarımız, yerli savunma sanayi ürünlerinden olan lisanslı otonom kara aracı BARKAN’ı yakından görmüş oldu. Öğrencilerimiz, HAVELSAN’nın teknolojileriyle tanışmanın mutluluğunu yaşadı” dedi

Ekm

3 Ekim 2023 günü okulumuzu ziyaret eden Kızılcahamam Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu Bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cihangir Cantürk eşliğinde kurumumuzun derslik ve diğer ortamlarını ziyaret etti. Okul müdürümüz F. Aslıgül Moralı okulumuzun işleyişi hakkında Kaymakam Beye brifing verdi. Kendisine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ayşe AYDIN koordinatörlüğünde Mevlid Kandili programı düzenlendi. Bu güzel haftada Peygamber Efendimiz (S.A.V) anıldı. Kur'an tilaveti, naat, şiir, hadisler, ilahiler ve sinevizyon gösterisinin ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Okul yönetimi olarak bu güzel haftayı güzel etkinliklerle süsleyen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

2023 İOKBS  sınavını kazanarak bizi gururlandıran 6/A sınıfından öğrencimiz Elif Su Gencer'i ve 8/A sınıfından Azime Gencer'i okul idaresi olarak ödüllendirdik. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Yardımcı hizmetler personelimiz ile okulumuzun kışlık hazırlıklarını tamamladık.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı.

Ağu

İlkokulumuzun çatısındaki kırık v e eski tuğlalar yenilerek tadilatı gerçekleştirildi.